суботу, 9 липня 2011 р.

Якою є правда про сестер?


Монахині контемплятивно-адораційного монастиря св. пророка Іллі в листопаді 2004р. на монастирській капітулі (загальні збори сестер), яку скликала мати Андрея Довганик – Ігуменя монастиря, одноголосно проголосували за вихід з Чину св. Василія Великого.

Митрополит А. Шептицький в 1925р. заснував наш контемплятивний монастир, як самостійний, незалежний від чинних сестер василіянок.
Коли ми вийшли з підпілля, монастир зареєстрували в Чині, але ніякого декрету на наш монастир згідно канонічного права Генеральна управа не має і не може мати. Нас зарахували автоматично, сестри за це не голосували, хоча керівним органом в нашому монастирі є загальні збори сестер.
В 2004р. сестри вирішили відновити свою самостійність, одноголосно проголосували за вихід з Чину і повідомили про це Генеральну управу Чину і Конгрегацію Східних Церков. В цьому голосуванні також брали участь 4 сестри, які жили в монастирі ще за часів митрополита А. Шептицького. Саме вони були ініціаторками виходу з Чину, щоб зберегти нашу контемплятивну харизму.
Від цього часу наш монастир живе самостійно.
В 2008р., коли виявилося, що екс-кард. Гузар проповідує єресі, які заперечують суть самого християнства, наш монастир зайняв позицію католицького віровчення і тим самим виявив незгоду з єретичним вченням Гузара і повідомив про це Папу Римського і Конгрегацію Східних Церков.
Ми відмовилися підпорядковуватися єретичній ієрархії УГКЦ і підпорядкувалися правовірному синоду єпископів УГКЦ, щоб зберегти правдиву католицьку віру, за яку терпіли наші сестри попередниці. Наших сестер вигнала радянська влада в 1950р. з монастиря, але всі сестри вистояли в часи підпілля, ні одна не зрадила ні віри, ні покликання. І тепер, коли Господь Бог дав нам свободу, щоб вільно визнавати свою віру, ми за прикладом наших попередниць не можемо і не хочемо зрадити Христа і прийняти нове вчення.
Ми належимо до Української Правовірної Греко-Католицької Церкви, яка є частиною Візантійського Католицького Патріархату. І через це ми стали неугодні сучасній апостатичній ієрархії УГКЦ.
Те, що сестри чинні заявляють, що вони нас відлучили від Чину – це є смішно, бо ми, як контемплятивний монастир, вже 7 років з чинними сестрами не маємо нічого спільного. Ми стараємося вірно служити Господу Богу в цьому покликанні до контемплятивного життя, яке нам дав Господь Бог. Від цього часу, як ми заявили про свій вихід з Чину, наші сестри зросли і духовно і чисельно.
На сьогоднішній день, наш монастир налічує понад 60 сестер. Ми визнаємо правдиву католицьку віру і підпорядковуємося Візантійському Католицькому Патріархату.

Контемплятивні сестри монастиря св. пророка Іллі

Немає коментарів: