суботу, 9 липня 2011 р.

Відкритий лист контемплятивних сестер Василіянок отцям Редемптористам



Шановні Редемптористи з церкви св. Йосафата по вул. Замарстинівській у Львові!

Маючи на меті Ваше вічне спасіння, хочемо Вам нагадати деякі Ваші вчинки, якими Ви допустилися важких гріхів, що межують з гріхом проти Святого Духа.
Вам було запропоновано приватним власником купити складське приміщення – колишню каплицю по вул. Плугова, 6 у м. Львові. Ціна нерухомості була двохкімнатна квартира. Проте Ви відмовилися її купити.
Тому ми продали одну свою квартиру та купили колишню каплицю, щоб її зберегти для церковного призначення та щоб мати де молитися. Ми набули її у свою приватну власність як вже треті добросовісні набувачі.
Після цього Ви та Ваш архиєрей І. Возьняк, ЧНІ звернулися до мера міста Львова, щоб міськрада каплицю в нас забрала (дослівно вкрала) та передала Вам!
Оскільки безпідставно і нагло вкрасти сестрам-монахиням їхню каплицю поки що у Львові мало хто б наважився, Ви розпочали цілеспрямований очорнюючий ажіотаж проти нас. Ви явно хочете створити серед громадськості атмосферу ненависті супроти нас. Тоді, на Вашу думку, через підступні рішення суду чи міської ради Вам буде легше добитися загарбання нашої приватної власності. Очевидно, ви розраховуєте на те, що за «сектантів, сатаністів та найбільших ворогів народу», як нас представляєте людям, ніхто не заступиться.
Богу дякувати, що сектою та ворогами народу є не ми, але, на жаль, Ви!
Ви почали збирати обманених людей та разом з ними приходите нібито молитися перед нашою капличкою, а насправді цілеспрямовано розпалюєте релігійну ненависть та ворожнечу.
Ваші люди, які нас постійно ображають, на запитання чому ми, на їхню думку, є сектою не можуть дати жодної відповіді. Це є наочним свідоцтвом того, що Ви зомбуєте людей!
Для того, щоб захистити нашу приватну власність, ми в неділю 26 червня 2011 року стояли перед Вашим храмом по вул. Замарстинівській та молилися до Богородиці, щоб вона заступилася за нас. На нашому транспаранті було написано: «Редемптористи крадуть сестрам каплицю – вул. Плугова, 6».
Під час Св. Літургії на проповіді (!) один з Вас свідомо сказав декілька важких очорнень на нашу адресу, щоб Ваші віруючі не пізнали правду про нас та про Вас і Ваші злочинні дії. Це є ще одним наочним свідоцтвом Вашої маніпуляції віруючими УГКЦ!
Ви на проповіді сказали те, що постійно всім і говорите, що наші правовірні єпископи:
1.     екскомунікували Папу;
2.     вибрали свого Папу;
3.     відпали від Церкви;
4.     є сектою.
Ви добре знаєте, що наші єпископи Папу не екскомунікували, свого Папи не мають і ніхто не збирається його вибирати, від Церкви не відпали та сектою не є.
Чому людям постійно затаюєте правдиву суть проблеми? Чому боїтеся сказати їм правдиву причину створення Української Правовірної Греко-Католицької Церкви? Якщо ми не праві, то чого боїтеся? Чому поширюєте ці свідомі очорнення та брехні?

Ми, як правдиві греко-католики, на відміну від Вас, які навіть в часи підпілля називали віруючих УГКЦ православними, віримо та захищаємо уряд св. Апостола Петра, т.т. Примат та непомильність Римського Архиєрея. Власне тому і наші правовірні єпископи УПГКЦ не екскомунікували Папу, як ви обманливо стверджуєте, а тільки оприлюднили факт, що Іван Павло ІІ допустився явних апостатичних жестів. Він вніс до Церкви нове зобов’язуюче єретичне думання, що всі релігії ведуть до одного Бога, до прощення гріхів та до спасіння! Це є заперечення самої суті Євангелія, котре говорить, що Ісус Христос є єдиним Спасителем (Ді. 4, 12; Ів. 14, 6). Папа Бенедикт XVI, хоч і його багаторазово перестерігали, щоб він цього не робив, проголосив Івана Павла ІІ блаженним. Тим самим він канонізував та підніс на вівтар Церкви духа Ассижу – духа синкретизму з поганськими релігіями. Це є дух антихриста. Боже слово за проповідування іншої євангелії постановляє кару відділення від Бога, Церкви та спасіння, тобто анатему (Гал. 1,8-9). Таким чином Іван Павло ІІ та Бенедикт XVI за проповідування іншої євангелії та впровадження до Церкви духа антихриста – духа синкретизму стали апостатами.
Ось за це свідоцтво католицької віри Ви нас називаєте сектою, сатаністами та ворогами України. Якщо би ми стосовно Бенедикта XVI помилялися, то максимум нас можете назвати православними. Вони, як ви добре знаєте, взагалі не визнають Папу, проте Ви їх називаєте братами.
Однак, якою є Ваша «вірність» Римському Архиєрею та Ваша «католицька» віра, про яку Ви так багато говорили на проповіді? Всі Ваші вірні називають себе православними та від Вас прийняли ідею про створення єдиної помісної Київської Церкви, яка передбачає тільки формальну єдність з Папою або взагалі ніяку. Якщо Ви та Ваші вірні є щирими людьми, то не заперечите цей факт. До речі, згадувати Патріарха Л. Гузара чи С. Шевчука, хоча ніхто, навіть їхній власний Синод, їх не проголосив патріархами, є наступним знаком непослуху Римському Архиєрею та браку католицької віри.

Ви всі разом з ієрархією УГКЦ заступаєтеся за «батька» Л. Гузара та сліпо захищаєте його єресі, які він написав в книзі: «Бесіди з Блаженнішим Л. Гузаром. До постконфесійного християнства» (ISBN 966-8197-10-0, Львів, 2006). Крім інших набагато важчих єресей Л. Гузар в цій книзі прямо заперечує Примат та непомильність Папи ex-cathedra! Посудіть самі. На сторінці 57 Л. Гузар стверджує, що Західна Церква розуміє примат в юридичних термінах cum Petro et sub Petro (з Петром та під Петром). Л. Гузар все ж каже: «Сum Petro – так, sub Petro – ні».
На сторінках 58-59 Л. Гузар прямо заперечує непомильність Папи: «Я приймаю те, що в разі потреби Папа має дар від Бога говорити від імені Церкви, а не від свого імені – ex-cathedra, офіційно, так, що його голос зобов’язує всіх нас». Таке твердження Католицька Церква називає єрессю конціліаризму.
Отже, тепер стає очевидним, що він та Ви разом з ним не є католиками! Та згідно Вашої логіки Ви та Л. Гузар є секта, сатаністи та вороги України! Або ви маєте подвійні стандарти?

Шановні Редемптористи, Ви привселюдно творите єдність з жестами Івана Павла ІІ та духом Ассижу, який віру в Ісуса Христа ставить на один рівень з поганськими магічними ритуалами. Тим самі на себе та на тих, які Вас слухають, стягуєте прокляття, стверджене незмінним Божим словом: «Але якби й ми або ангел із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий! Як ми перше казали, і тепер знову кажемо: коли хто вам не те благовістить, що ви прийняли, нехай буде проклятий!» (Гал.1,8-9). Крім того, що Ви зрадили віру в Ісуса Христа, Ви хочете тепер ще й зухвало вкрасти нам нашу капличку, щоб тим довершити міру Вашої злоби.
Ми прощаємо Вам та постійно маємо надію, що бодай деякі з Вас захочуть спастися і тому змінять своє мислення.

27 червня 2011 року

Настоятелька
та всі сестри контемплятивного монастиря св. пророка Іллі


Копії:
-         Монс. І. Возьняку
-         Меру м. Львова п. А. Садовому
-         Депутатам Львівської міської ради
-         Голові ЛОДА п. М. Цимбалюку
-         Голові районної держадміністрації Шевченківського району м. Львова
-         Начальнику ГУ МВС у Львівській області
-         Начальнику Шевченківського районного відділу ЛМУ УМВСУ у Львівській області

Немає коментарів: