суботу, 30 липня 2011 р.

Українська Правовірна Греко-Католицька Церква




У 1990 році Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) вийшла з підпілля, але керівництво в цій Церкві відразу ж зайняла духовна течія західної єретичної теології. Ця теологія заперечує основні правди цілої християнської віри – Божество Христа, його реальне та історичне воскресіння, чуда, натхнення Святого Письма, існування пекла. Такого духа вніс до нашої Східної Церкви екс-кард. Гузар. Він також схвалює гомосексуалізм, окультизм – віщування, магію (віщує маятником) /див. книга „Бесіди з Блаженнішим Л.Гузаром. До постконфесійного християнства”(2006)/. Л.Гузар народився в Україні, але все життя прожив на заході – в Америці, Італії. Дістався до влади в УГКЦ разом з групою американців і людей зі заходу, які мали такого ж духа апостазії.

Тому правовірна течія в УГКЦ на чолі з українцями архиєпископом Михайлом Осідачем і секретарем єпископом М.Гітюком, ЧСВВ, разом з деякими іншими єпископами відділилися від цієї єретичної течії і 11.8.2009р. проголосили Українську Правовірну Греко-Католицьку Церкву (УПГКЦ). За це УГКЦ очорнює нас, називає сектою, розкольниками і т.д. Створює проти нас ложну і наклепницьку кампанію, різними способами впливає на органи державної влади та маніпулює ними з метою не дозволити законну реєстрацію УПГКЦ. Захищається фразами, мовляв це доба об’єднання, а не розділів.
На це відповідаємо: зло мусить назватися злом, брехня брехнею, єресь єрессю. Не було можливості для жодного діалогу з апостатичною ієрархією. З їхнього боку це був тільки монолог. Нас би змусили підпорядкуватися диктатурі єресей і вже не змагатися за відродження Церкви. Але це була б фальшива єдність і зрада Христа та Церкви.
Памфлети, які пишуть проти нас – це низка півправд, брехні та очорнень. Ми відбили всі ці атаки і навпаки, вказуємо на основну проблему, якою є зрада християнської віри з причини єресей Гузара і обраної ним ієрархії.
Згідно законів України ми маємо повне право на реєстрацію. Наше віровизнання не протирічить законам України.
Наші противники кажуть, що не сміємо мати назву, подібну до їхньої. Відповідаємо: ми маємо подібну, але не тотожну назву. Подібну назву мають всі Православні Церкви в Україні і відрізняються лише уточненням: київська, московська, автокефальна. Наша назва відрізняється від УГКЦ уточненням правовірна – orthodoxos.
Держава (конкретні урядовці) відкликаються на очорнення, які поширюють наші противники і тому не хочуть дозволити законну реєстрацію нашої УПГКЦ. Таким чином незаконно не дають нам права на повноправне існування. Ми лише домагаємося дотримування закону! Якщо нам не дадуть можливості зареєструватися, то це є явною дискримінацією християн в Україні!

Сторінка community.org.ua

Меморандум
Наш Правовірний Синод єпископів минулого року вказав на єресі кард. Л.Гузар, які порушують саму суть християнської віри. Кардинал не подав жодного пояснюючого аргументу відносно звинувачення з єресей. На жаль, цілий Синод УГКЦ проявив свою єдність з ним і з його єресями. Замість того, щоб вирішувати найосновнішу проблему, а саме: що Л.Гузар проповідує єресі – Синод став на його бік і допомагає йому в ліквідації правовірних. Йдеться про наступні єресі:
1) ставлення під сумнів Христового Божества;
2) ставлення під сумнів Дівицтва Пресвятої Богородиці;
3) ставлення під сумнів вічності пекла;
4) пропагування окультизму і синкретизму;
5) віщування маятником;
6) схвалювання гомосексуалізму і релятивізму в області віри і моралі;
7) ставлення під сумнів примату і непомильності Папи;
8) пропагування реінкарнації.

З цієї причини був сформований Правовірний Синод єпископів УГКЦ, щоб стати противагою до цих єресей і альтернативою для тих, які хочуть зберегти спасительну віру в Ісуса Христа.

а) Після річного досвіду з інтригами єретичного Синоду і його незацікавленістю вирішувати питання чистоти віри, а також з мовчанкою Ватикану щодо такої важливої проблеми, якою є єресі всередині Церкви, ми були змушені зробити серйозне рішення: сформувати Українську Правовірну Греко-Католицьку Церкву (УПГКЦ). Ця Церква опирається на Апостольську Традицію, на її незмінні основи християнської віри, які містяться в Божому об’явленні, в переданні Святих Отців Вселенських Соборів і в Традиції Церкви, що називається depositum fidei. УПГКЦ визнає примат Папи Римського.
Єретична структура на чолі з кардиналом Л.Гузаром поступово і хитро ліквідує правовірність і всі основи християнської віри. Правовірний Синод єпископів виступив за збереження спадщини Отців, апостольської і правовірної Католицької віри. Єретики відпали до апостазії і кожен, хто їм підпорядковується, перестає бути католиком, а також і християнином.
В сучасній добі єретики навіть не мають стільки чесності, як пірати, які в час бою чесно знімали зі щогли прапор з королівським гербом і піднімали прапор з символом смерті. Єресі – це наче пляшка з отрутою. Було б злочином не позначити їх знаком смерті і давати з них пити людям! Те сьогодні роблять єретики в Церкві. Це є твердий, але правдивий образ єресі і єретиків не тільки в нашій Східній Католицькій Церкві, але сьогодні і в цілій Західній Католицькій Церкві. Під владою єресі і єретиків в Церкві офіційно широкою дорогою йдеться до пекла. Кожен, хто з’єднається з єресями, є отруєний і втрачає вічне життя.

б) 11 серпня 2009 р.Б. на Синоді додатково був обраний владика Ілля, ЧСВВ, на заступника Глави УПГКЦ.
Секретарем залишається владика Маркіян, ЧСВВ
Членами Постійного Синоду є: + Методій, ЧСВВ
+ Самуїл, ЧСВВ
+ Ілля, ЧСВВ
+ Маркіян, ЧСВВ

в) Правовірний Синод, що відбувся у Львові-Брюховичах, відкрито проголосив заснування Української Правовірної Греко-Католицької Церкви (скорочена назва УПГКЦ), обґрунтував її офіційне існування і написав лист Святішому Отцю, що визнає єдність Католицької віри з Римським Архиєреєм. Також був написаний лист Президенту України В.Ющенку, щоб він заборонив незаконне відтермінування реєстрації цієї вже існуючої Церкви.

Львів-Брюховичі, 11.08.2009

Немає коментарів: