вівторок, 5 липня 2011 р.

Прем’єр-міністр Австралії мусульманам: “Шануйте наші християнські цінності”



Новина звичайно трохи стара, десь за 2010 р. Але прочитавши її я не зміг втриматися та виклав :) )
Прем’єр-міністр Австралії Kevin Rudd (Кевін Радд) виступив з різкою критикою мусульман, що проживають у країні.

Зокрема, Радд заявив, що мусульмани, які мають намір жити за законами шаріату, зрозуміло можуть це робити, тільки за межами Австралії.
Кевін Радд неприємно здивував мусульман, помітивши, що він підтримує постійне стеження спецслужб за подіями в австралійських мечетях. Про це повідомляє mirvam.org, з посиланням на матеріали ЗМІ.
«Імігранти, що не мають австралійського громадянства, повинні адаптуватися до австралійського суспільства, а не навпаки. Або їм тут не місце. Я вже втомився турбуватися через те, щоб не дай Бог ненароком не образити цих людей і їхню культуру », – сказав Джон Говард.
«Після теракту на Балі націоналістичні настрої в Австралії посилилися. Наше суспільство – це 200 років конфліктів, завзяття та перемог мільйонів чоловіків і жінок у боротьбі за свободу. Наш офіційна мова – англійська. Не іспанський, не арабський, не китайський, не японський і ніякий інший. Хочете жити в нашому суспільстві – вчіть англійську », – заявив прем’єр-міністр Австралії.
«Більшість австралійців вірять в християнського Бога. Це не релігійна дискримінація, не вплив правих, не політичний тиск. Це факт. Чоловіки і жінки створювали цю націю на основі християнської віри. Це спосіб життя нашої країни, він прищеплюється дітям у школах. Якщо наш Бог когось ображає, хай їдуть в інше місце. Тут наша земля, наша країна. Якщо ви поділяєте наші цінності – ласкаво просимо. Якщо ви приїхали, щоб обурюватися, якщо вам не подобається наш прапор, якщо вам не подобається наша християнська віра, ви завжди можете скористатися базисним демократичним правом – правом виїхати звідси куди завгодно. Вам тут не подобається? До побачення. Ми вас сюди не кликали », – так висловився прем’єр-міністр Австралії.
Ці висловлювання не нові, але саме зараз французька преса знайшла доречним їх процитувати з зауваженнями про те, що такий от прем’єр-міністр дуже не завадив би й у Франції. :) )

Немає коментарів: